18-годишният Амед карал втрещените и уплашени мигранти да мълчат и

...
 18-годишният Амед карал втрещените и уплашени мигранти да мълчат и
Коментари Харесай

Разкриха кой е нахъсвал Омар да кара бясно автобуса и кой е мозъкът на каналджиите

 18-годишният Амед карал втрещените и уплашени мигранти да мълчат и да седят на пода преди конфликтът с патрулката 

Тримата каналджии, които провокираха жестоката злополука на кръстовище „ Трапезица “ в Бургас и по този начин се стигна до гибелта на Йордан Илиев и Атанас Градев, са имали избрани функции. Абдулах А. е бил мозъкът на интервенцията, Омар е карал, а Ахмад М. е карал втрещените и уплашени мигранти да мълчат и да седят на пода, сред седалките, в това число и бебета. Това разкри прокурорът Мария Маркова.

Според нея всичко е било проведено и добре финансирано. 

В Районен съд – Бургас, където се гледа мярката за неотклонение на тримата каналджии, стана ясно, че Ахмед е нахъсвал Омар да кара лудо рейса. 

15-годишният юноша показа, че съжалява за гибелта на двамата доблестни служители на реда. Той още веднъж посочи, че имал потребност от пари, с цел да може да дойдат и родителите му в България. Не съм желал да слага в заплаха никого, съобщи момчето, поради който Йордан Илиев и Атанас Градев починаха. 

49-годишният Абдулах, който е отговарял за организацията на интервенцията, също посочи, че съжалява за нещастието и даже твърди, че уважавал реда в България. Той имал работа тук и отглеждал четири деца, а Ахмед, чиято роля била да качи мигрантите в рейса, се оплака, че е доста гладен. 

Заседанието за мярката за неотклонение на тримата се забави и провокира напрежение и измежду държавното обвиняване и бранителите, защото прокуратурата изиска да зададе спомагателни въпроси към Омар Мохамад и Али Аднан, за изясняване на самоличността и възрастта на младока, въртял кормилото. 

В правосъдната зала стана ясно, че Омар е живял в с. Хариесан край град КоБани (което е кюрдското наименование на града, на арабски е Арарап), а дружно със фамилията си е минал незаконно сирийско-турската граница с хиляди свои сънародници. Към този миг майка му Мелиха и татко му Аднан Али се намирали на територията на турския град Адана, където живеели в квартира. 

Омар нямал пари по тази причина се съгласил да транспорти мигрантите, както изискал турски уредник на каналджийската мрежа обещавайки му положително възнаграждение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР